2012. január 29., vasárnap

A KNKSE tornával erősített a tavaszi fordulóra

A Kecskeméti NKSE január harmadikán kezdete el felkészülését a tavaszi fordulóra. Korsós Miklós lányai ennek keretében vasárnap egy felkészülési tornán vettek részt Lajosmizsén.  A lányok egymás után két mérkőzést játszottak, ami meglehetősen jó erőfelmérésnek bizonyult.

A KNKSE először a házigazda Lajosmizse csapatával lépett pályára, ahol a kissé álmos kezdés után is rengeteg ziccer kihagyásokkal tépték a szurkolók idegeit. A 10-10-es félidő eredményén látszott, hogy a lányok még nem égnek üzemi hőfokon. A második félidőben feljavult a játék, ami végül a KNKSE négygólos győzelemével zárult.

Rövid szünet után a második mérkőzést a Dunaújváros lányaival játszották a kecskemétiek. Itt már sokkal koncentráltabban, védekezésben egységesebben dolgoztak a lányok. A ziccereket is értékesítették. Látszott, hogy az előző mérkőzés csak melegítés volt a másodikra. Természetesen mindenki játéklehetőséget kapott. Mivel nagyon rövid volt a cserepad, a lányok igazi terhelést kaptak. A Dunaújváros ellen 8-12-es félidő után 18-21-es győzelmet arattak.

Lajosmizse – Kecskeméti NKSE 20-24 (10-10)
KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi Kovács Renáta (kapus), Budai Mónika (9), Prókai Anett (6), Kisjuhász Petra (2), Felső Anna (1), Sánta Melinda (3), Berta Bianka, Molnár Csilla (2), Gombos Zsuzsanna (1)
Hétméteres: 6/6 ill. 1/1

Dunaújváros AC – Kecskeméti NKSE: 18-21 (8-12)
KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi Kovács Renáta (kapus), Budai Mónika (8), Prókai Anett (2), Kisjuhász Petra (1), Felső Anna (1), Sánta Melinda (4), Berta Bianka, Molnár Csilla (3), Gombos Zsuzsanna (2)
Hétméteres: 6/3 ill. 2/0






















Korsós Miklós vezetőedző a tornáról a következőket nyilatkozta: „Első felkészülési tornán nem volt nagy elvárás a csapattól. Sérülések és betegségek folyamatosan nehezítik a felkészülésünket.  Felső, Bálint, Márki, Fekete, Horváth és Orell játékára nem számíthattam. Két fiatal Berta B. és Molnár először mutatkozott be a felnőtt csapatban és meggyőzően, határozottan játszottak. Szokatlan felállás ellenére sem lepődtünk meg és sorra dolgoztuk ki helyzeteinket. A befejezéssel azonban még vannak gondjaink. Lerohanásaink egyre határozottabb és eredményesebb. Visszarendeződésünk még nehézkes. Küzdeni akarásunk jelesre értékelhető. Dr. Zsoldosné a kapuban parádézott, Budai támadás szervezésével és gólerősségével tűnt ki. Sánta fontos helyzetekben értékesítette ziccereit.  Prókai határozottabb játékkal még eredményesebb lehetne. Szentesi kapuban jól helyettesítette Böbét. Gombos és Kisjuhász számukra szokatlan poszton szerepeltek, de mindent megtettek az eredményességért. Csapatunk akarása és lelkesedése átsegített minket a holtponton és megérdemelten nyertük mindkét mérkőzésünket. Ezzel az akarással még sok örömöt szerezhetünk szurkolóinknak.

A harmadik mérkőzés Dunaújváros AC – Lajosmizse: 21-27


A torna végeredménye
Kecskeméti NKSE
Lajosmizse
Dunaújvárosi AC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...