2012. január 9., hétfő

Elindult a KNKSE utánpótlás nevelésének programja

A Kecskeméti NKSE az utánpótlásbázisának növelése érdekében saját utánpótlás nevelést is elindított, mely szerves része a több éves, pályázatában is kardinális szerepet kapó sportkoncepciójának. Ennek megfelelően az alapoktól elindulva építi ki azt a bázist, amely a Sportiskola (KESI) mellett sportolási lehetőséget teremt Kecskeméten és a környező településeken is a kézilabdát szerető lányok számára.
A Megyei Kézilabda Szövetség a már meglévő és sok más egyesület, így a KNKSE által is most elindított utánpótlás nevelés versenyeztetésének biztosítására a BÁCS-KISKUN MEGYEI SZÖVETSÉG, Megyei Serdülő Bajnokságot írt ki. A KNKSE is nevezett az U15-ös korcsoportban kiírt bajnokságra, mely "A" csoportjának első fordulója vasárnap Kiskőrösön zajlott le.
A KNKSE csapatát Szentkirály, Kerekegyháza, Jakabszállás fiatal hölgyei alkották, akik a bajnoki mérkőzésen találkoztak először egymással. A mérkőzések eredményein ez meg is látszott, sőt az is, hogy a kecskemétiek csapatában, 2-3 évvel fiatalabb játékosok léptek pályára, mint az ellenfélnél.
Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet, a csapat edzője a mérkőzésekről a következőket nyilatkozta: „Nem is a győzelem elérése volt a cél, hanem a tisztes helytállás. Nem is várható el egy korosztállyal fiatalabb, együtt még sosem játszó gyermekektől, hogy győztesként hagyják el a pályát. A korkülönbség tekintetében szeretnénk felerősíteni a csapatot.  A bajnokság pedig jó alkalom arra, hogy egyre többet legyenek meccshelyzetben a lányok.”

Baukó Ferenc a szentkirályi lányok edzője is hasonlóképp beszélt a mérkőzésekről, sőt hozzá tette: „Annak ellenére, hogy ilyen környezetben még nem játszottak a lányok én is meg vagyok elégedve. A most életbe lépett sporttámogatás törvénye nagyon jó alapot adhat arra, hogy a kistelepülések is közelebb kerülhetnek ehhez a sportághoz.”


Megyei bajnokság serdülő U15
Kiskunmajsa – Kecskeméti NKSE 23-11 (14-3)
KNKSE: Kiss Emília(1), Steiner Nóra, Kócsó Barbara(1), Kozma Dóra, Illés Tamara, Káldi Angéla, Kovács Anikó Fanni(1), Bogáromi Alexandra, Herédi Szabó Zsuzsa, Tóth Viktória, Skultéty Marietta(4),  Hák Adrienn(3), Dudás Erzsébet, Török Zsuzsanna(1).

A mérkőzés után csak néhány percet pihenhetett a csapat, mert rögtön Kiskőrös lányai ellen léptek pályára.

Megyei bajnokság serdülő U15
Kiskőrös – Kecskeméti NKSE 33-10 (17-5)
KNKSE: Vörös Viktória(1), Kiss Emília(2), Steiner Nóra, Kócsó Barbara, Kozma Dóra, Illés Tamara, Káldi Angéla, Kovács Anikó Fanni(3), Bogáromi Alexandra, Herédi Szabó Zsuzsa, Tóth Viktória, Skultéty Marietta(2),  Hák Adrienn(2), Dudás Erzsébet.
A következő forduló január 17-én, Kiskunmajsán lesz.
KNKSE, Kecskeméti NKSE, női kézilabda, megyei kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...