2011. november 20., vasárnap

Korsós: Szégyenkezni valónk nincs

A KNKSE nem foglalkozott azzal, hogy az Eger a tabella harmadik helyén tanyázik. Dinamikus kezdéssel adta tudtára az egrieknek, hogy szoros mérkőzés várható. Később azután fordult a helyzet, ami nem a lányok hozzáállásának változásából adódott.

Lendületes játékkal indított a Kecskemét, habár az első gólt az Eger dobta. Az ötödik percben 3-1 a hazaiaknak. A lendületet a játékvezetők döntései törték meg, ami a félidő végére egyre nagyobb értetlenséget szült. Ennek ellenére a vendégek felzárkózása után (7-9) a kecskeméti lányok újra rohamra indultak és a huszonharmadik percre 12-9-re alakították az eredményt. Felső Anna és Budai Móni az Eger kapusának, míg a kecskeméti hálóőr Dr. Zsoldosné, a támadójátékosok munkáját keserítette meg. Érdekes, hogy ezután hiába zörgették meg az ellenfél hálóját a kecskeméti lányok, a bírók belefújtak. Sőt az utolsó másodpercben dobott kecskeméti gólt a gongszóra hivatkozva sem adták meg. (12-12)
A második félidőben az egriek kezdtek jobban. A csapatból többen is feliratkoztak a góllövőlistára, többek között Bak Judit.  A tízedik percre 14-17-re fordult az állás. A félidő középső játékrészén a bírók több vendégszabálytalanságot nem, vagy nagyon mérsékelten bíráltak el, még akkor is, amikor az egriek játékosa szabálytalankodása után szép gesztusként bocsánatot is kért. A bírók döntése feszült légkört teremtett. Ebben a helyzetbe az Eger tovább növelte előnyét, ahol Molnár Nikolett és Forgács Judit volt eredményes.(17-23) Az utolsó öt percben hiába védett parádésan Zsoldosné, az egriek elvitték a két pontot. (21-26)

Korsós Miklós a következőképp értékelte a mérkőzést: „Szégyenkezni valónk nincs. Hét belőtt helyzetünket visszafújtak szabaddobásra, és a mi védekezésünket ítélték keményebbnek. Szélmalomharcunkból nem tudtunk nem jöhettünk ki jobban. Dr. Zsoldosné, Felső és Budai kiemelkedő játékot mutattak.”





Kecskeméti NKSE – Eszterházy KFSC 21-26 (12-12)

KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi Kovács Renáta (kapus), Gombos Zsuzsa, Szilágyi Zsuzsa (3), Prókai Anett (1), Horváth Szabina (1), Sánta Melinda, Felső Anna (6), Budai Mónika (5), Kisjuhász Petra, Orell Bettina, Bálint Nelli, Vadász Ildikó (2), Berta Nikolett (3)
Hétméteres: 6/4, ill. 3/1
Kiállítás: 6x2’, ill. 3x2’

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Eszterházy KFSC-GloboSys, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com/ kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...