2011. november 23., szerda

A játékvezetők tévedtek

Kedden lezajlott a KNKSE kapusának piros lapos kiállításának elnapolt fegyelmi tárgyalása, ami a nyíradonyi videó késve érkezése miatt csúszott egy hetet.

A feljelentésben és a piros lap kiosztás indokaként az szerepelt, hogy a KNKSE játékosa szándékosan megrúgta az őt fejbelövő játékost. A videó felvétel egyértelműen bizonyítja, hogy a KNKSE kapusa nem rúgta meg az ellenfél játékosát.
Így a játékvezetők írásos feljelentése nem a valóságot tartalmazta.
A tárgyaláson egyébként elhangzott a Fegyelmi Bizottság tagjai részéről, hogy az a játékvezető mutatta fel a piros lapot, amely nem is láthatta az eseményt. A másik, aki viszont feltehetően látta a történteket, nem nyilatkozott. (?)
A videón látható, hogy a szélről beugró támadó játékos fejbe dobja a KNKSE kapusát, aki tehetetlenül a jobb oldalára esett. Néhány másodperc múlva a kapus megpróbált felállni, s miközben a hátára fordult, mindkét lába nyújtva volt. A felvételen látszik, hogy ekkor a nyújtott bal lábát kicsit megemelte. Ezt a mozdulatot értékelte a Fegyelmi Bizottság rúgó mozdulatnak, miközben az ellenfél játékosa legalább egy méterre volt tőle, így őt ezzel a mozdulattal fizikai képtelenség lett volna eltalálni.
A Fegyelmi Bizottság ezt a mozdulatot rúgási kísérletnek minősítette, közben elismervén a bírói jelentés, rúgással kapcsolatos tévedését. Mindezek ismeretében bölcs döntéssel a KNKSE játékosát szóbeli figyelmeztetésben részesítette.
A tárgyaláson a Fegyelmi Bizottság részéről többször szóba került a támadó játékos cselekedete és annak a bírók részéről történő szankcionálásának hiánya. A kecskeméti vezetőség vizsgálja a nyíradonyi játékossal szembeni fellépés lehetőségét.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...