2011. október 23., vasárnap

Megérdemelt győzelem

Meghatározó játékosok nélkül lépett pályára szombaton a KNKSE. A csapat azonban tudta, hogy elszánt játékkal, küzdéssel, akarással, ezzel a felállással is megszerezhető a győzelem. Korsós Miklós csapatában, góllövésben eddig szerényebben teljesítők léptek előre és bizonyítottak. A helycserés támadást sikeresen vitte végbe a KNKSE.

A mérkőzés azonban nem úgy indult, ahogy azt elgondolták a hazaiak. Valahogy nem érezték a pályát. Az első negyedórában az ellenfél irányított. Ebben az időszakban Gulyán Nikolett, Balogh Rita és Horváth Vanda vezényletével 2-3 gólos előnyre rendezkedett be az inárcsi csapat. Ebben az időszakban a kecskeméti védekezést rendre két perces kiállításokkal büntették a játékvezetők, ami egy idő után koncentrálásban felrázta a kecskeméti lányokat. A kapuban Dr. Zsoldosné az ellenfélnek megálljt parancsolt, a pályán pedig Márki Éva gólgyártásba kezdett, s a félidő végéig hetet ragasztott az ellenfél hálójába. (11-12)

A második játékrész első öt perce ott folytatódott, ahol az első befejeződött. A hazaiak letámadva az ellenfelet négy góllal megfordították az állást. Ebből szélről két góllal Sánta Melinda mutatkozott be, amit azután a játék során ötre növelt. Az inárcsi csapat egyszer tudott gyógyírt találni a kecskeméti rohamokra Mátrai Nóra egymás utáni két, illetve Balogh Rita találatával. (21-21) Ezután kecskeméti csapat újabb rohamot indított, melyben a pályán fiatalok, a kapuban pedig Dr. Zsoldosné brillírozott. Szilágyi Zsuzsa, Orell Betti, Sánta Melinda tört borsot az inárcsi csapat orra alá egy háromgólos előnyt produkálva. A harmincadik perc utolsó másodpercei előtt Korsós Miklós időt kérve adott utasítást az ellenfél emberfogásos védekezésével szemben. A lányok mintaszerűen hajtották végre a feladatot. Szilágyi Zsuzsa kitűnő helyezkedése révén közvetlenül a sípszó előtt négy gólra növelte a különbséget. (27-23)

Korsós Miklós: Az első tíz percben nem találtuk magunkat a pályán. A játékvezetők „átsegítettek”. Sorozatban kaptuk a kiállításokat és ez felpaprikázott bennünket, még nagyobb akarással kezdtük leküzdeni félénkségünket. Második játékrészben Budait (3X 2’), végjátékban sérülés miatt Horváthot is nélkülözni kellett. Dr. Zsoldosné, Sánta, Szilágyi és Márki vezérletével nagy hajrát nyitottunk és megérdemelten nyertünk. A lányok bizonyítottak. Második sorból előlépők is fel tudják venni a mérkőzés ritmusát. Gratulálok!

NBI/B felnőtt mérkőzés
Kecskeméti NKSE – Inárcs-Örkény KC 27-23 (11-12)

KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi Kovács Renáta (kapus), Prókai Anett, Szilágyi Zsuzsa (8), Márki Éva (10), Horváth Szabina (1), Sánta Melinda (5), Orell Bettina (1), Budai Mónika (1), Kisjuhász Petra (1), Gombos Zsuzsa, Herceg Dalma, Bálint Nelli.
Edző: Korsós Miklós
Hétméteresek: 2/2, 5/2
Kiállítások: 7x2’, illetve 3x2
Piros lap: 1

NBI/B ifjúsági mérkőzés
Kecskeméti NKSE – Inárcs-Örkény KC 26-29 (14-12)

Korsós Miklós: "A végjátékban fegyelmezetlenül játszottunk és már egy megnyert mérkőzést elbuktunk."


KNKSE, Kecskeméti NKSE, Inárcs-Örkény KC, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com/ kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...