2011. június 30., csütörtök

Interjú Korsós Miklóssal az EB-ről

A 2011-es Ifjúsági Női Kézilabda Európa-bajnokságon óriásit teljesítve a magyar válogatott bejutott a legjobb négy közé. A csapatot lelkes magyar szurkolótábor buzdította. Korsós Miklós a KNKSE vezetőedzője is végig ott volt a mérkőzéseken. Őt kérdeztük telefonon a két utolsó, eddig tán a legizgalmasabb perceket adó mérkőzésről, Dorkáról és az esélyekről.


Így a hollandok elleni győzelem után, hogyan emlékezel vissza a norvég találkozóra?
Norvégok ellen időntúli szabaddobás góllal kaptunk ki mely nagyon fájó volt. Végül is egy jó felépítésű és összeszokott csapat ellen ezt az egy gólos vereséget, így a hollandok elleni meccs után már nem érdemes tragikusan felfogni. 

Miként értékeled a hollandok elleni találkozót?
A hollandok nagyon motiváltak voltak.  Ők is megverték a franciákat mely hatalmas lendületet adott nekik. Mi pedig az ominózus norvégok elleni találkozó lelki terhét cipelve léptünk pályára. Ebből kellett a hollandok ellen újra felállni. A mérkőzés folyamán látszott a nagyon akarás, de rengeteg hibát vétettünk, mely a hollandok malmára hajtotta a vizet.  Fej nélkül játszottunk, de a szívünk meghozta a győzelmet.

Pénteken a négy között, azaz Oroszország lesz az ellenfél, amely a nyolc között is veretlenül, 6-7 gólos különbséggel nyerte meg mérkőzéseit.  Mire számítasz?
A legjobb négy közé jutás már önmagában is hatalmas siker, itt már abban bízunk, hogy valamilyen érem kerül a nyakunkba. Igen a következő mérkőzés az oroszok ellen lesz, ahol emberfelettit kellene nyújtanunk a győzelemhez. De tudjuk, a kézilabda játékban bármi történhet.

Számodra tán az EB egyik legizgalmasabb szelete az, hogy Korsós Dorka a válogatott csapat tagjaként képviseli Magyarországot. Hogyan értékeled apaként és szakmai oldalról Dorka teljesítményét?
Nagyon nehéz ezt apaként értékelni, de mint család nagyon büszkék vagyunk rá. Szakmai oldalról nézve megbízható játékot játszik védekezésben és támadásban egyaránt. Annak ellenére, hogy számára kicsit szokatlan poszton (balszélső) szerepel, egyre bátrabb és határozottabb. Ez abból is látszik, hogy az utolsó két kritikus mérkőzést csere nélkül játszotta végig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...