2011. március 30., szerda

Szünet alatti lendület

Mogyoró Zsanett (KNKSE - Református Gimnázium)

Szerdán lányaink, edzőmérkőzést játszottak a KESI serdülő fiúcsapata ellen. A csapatok, nem számolva a gólokat, 3×20 percen keresztül küzdöttek egymással.
A tétmeccsekkel ellentétben a lányok lassabban kezdtek, kis hibákat vétve. Nem volt meg az a koncentráció, amit élesben rendre mutatnak. Az első harmad után Korsós Miklós taktikai utasításait betartva, a lányok összeszedték magukat, játékuk felgyorsult. Korsós Dorka által dobott büntetőknek és a sok indításnak köszönhetően a lányok átvették a mérkőzés irányítását, ezzel egy időben védekezésünk is felerősödött. A meccsen kitűnt: Herceg Réka, Korsós Dorka, Rózsa Veronika és Márki Éva.
Az edzőmérkőzés utolsó harmadában két kisebb sérülés is történt. Horváth Szabina rossz lépés során kisebb bokasérülést szenvedett, ami miatt nem folytathatta tovább a meccset. Márki Éva egy szerencsétlen ütközés során kényszerült lejönni a pályáról, ám később ő visszatért a játékba.
A mérkőzés után Korsós Miklós vezetőedzőt kérdeztük:

Mi volt a célja ennek az edzőmérkőzésnek?
A háromhetes szünet miatt, mindenképpen szükség volt egy formában tartó mérkőzésre. Az utóbbi hetekben a lányok nagyobb fizikai terhelést kaptak, fejlesztve ezzel állóképességüket. A heti egy játékra pedig a taktikai elemek begyakorlása miatt van szükség.
 Most milyennek látja a csapat formáját e mérkőzés alapján?
 Úgy gondolom célt ért az edzőmeccs. A fiúk ügyesek, gyorsak voltak, megfeleltek. Jól indultunk, a lerohanásaink ötletesek voltak, a visszarendeződés és a védelem kezdett összeállni. Apróbb hibáink voltak, ezt akár életünk végéig is lehetne tanulni. A lányokat meglehet dicsérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...