2011. február 8., kedd

Tavaszi rajt a Kiskunhalassal

Mint ősszel, a tavaszi fordulóban is megyei rangadóval nyitja a Kecskeméti NKSE, az NBI/B női kézilabda bajnokságot.

Ősszel, egy teljesen papírformának gondolt meccsre rácáfolva, nagyszerű játékkal hazai környezetben Kecskemét lányai kiütötték a Kiskunhalast. Végig vezetve, kilencgólos győzelmet arattak. Mindenkit meglepett ez a győzelem. A Kiskunhalast leginkább, de tán a kecskemétieket is. Azért volt külön pikantériája ennek a mérkőzésnek, mert egy NBI-ből kiesett profi csapat játszott nyitómérkőzést, egy NBII-ből feljutó amatőr csapattal. A mérkőzést tekintve pedig egy önbizalomtól elbizakodott, csapat szinten pedig kissé megtépázott Kiskunhalas lépett pályára, egy tétnélküli mérkőzésre készülő, de mindenre elszánt amatőr csapattal.
 
A tavaszi fordulóra azonban – nézve az őszi forduló eredményeit – megváltozott a helyzet, ugyanis a Kiskunhalas összességében három vesztes, egy döntetlen és kilenc győztes meccsel, a harmadik helyen várja a tavaszkezdetet. Ráadásul úgy zárták a halasiak az őszi fordulót, hogy az utolsó hét mérkőzésén nem szenvedetek vereséget.
A Kecskemét azonban a nyitómeccs bravúrja után, egy megfoghatatlan lejtmenetbe fogott, ahol nyolc mérkőzésen keresztül nem tudott nyerni. Igaz ebben két döntetlen és négy, (az ellenfelek erősségétől függetlenül) egy-két gólos vereség sikeredett. A KNKSE ekkor a tizenharmadik helyen tanyázott. Ebből a furcsa mélyrepülésből a csapat egy edzőváltással tudott csak kikecmeregni. Az őszi forduló utolsó öt mérkőzésére már Korsós Miklós lett a csapat új vezetőedzője. A változás jót tett a csapatnak ugyanis a befejező négy meccsen, parádés játékkal nyolc pontot szerezve, a kilencedik helyre tolták fel magukat a lányok.
Most hétvégén újra KNKSE – KNKSE, de most Kiskunhalason.

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Kiskunhalas NKSE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, http://www.knkse.blogspot.com/,  kecskemeti.nkse@gmail.com  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...