2011. február 28., hétfő

Korsós: Végre igazi csapatként játszottunk

A mérkőzés előtti visszafogott edzői nyilatkozatra rácáfoltak a kecskeméti lányok. Megmutatták, tudják folytatni azt az őszvégi szériát, ahol sorozatban raboltak pontokat az ötödik helyezett csapatoktól. Budapesten is ez történt.

Nagy iramban kezdek a fővárosiak és az első percekben három gyors góllal jelezték erőfölényüket.  Ezt a ritmust azonban hamar felvették a kecskemétiek. Korsós és Márki góljaival átvették a vezetést (7-8). Ez nem tartott sokáig, ugyanis a hazaiak jól kihasználták kettős emberelőnyüket és négy góllal elhúztak. A kecskeméti lányok sem adták fel, Felső két góljával újra felzárkózott a csapat. A félidő háromgólos hazai előnnyel zárult (15-12).
Második játékrészben a kecskemétiek diktálták az iramot. Herceg két perc alatt három gólt szerzett. Rózsa sem akart lemaradni és két gyors gólt lőtt, mellyel Kecskemét újra átvette a vezetést. Dr. Zsoldosné a kapuban extázis körüli állapotban védett, sőt két indítást is megszerzett. Az utolsó tíz percnek döntetlennel vágtak neki a csapatok. (19-19). Mindkét fél elszántan védekezett. Vitatható hétmétereshez jutott a hazai gárda, de Zsoldosné ezt is bravúrosan hárította. Márki távoli átlövésével ismét kecskeméti előny. A gyors válasz azonban nem maradt el. Még nyolc idegtépő perc volt hátra. Okosan játszottak a kecskeméti lányok.  Korsós átlövése szintén a hálóban landolt. Újra KNKSE vezetés. Már „csak” hét perc. Zsoldosné továbbra is megbabonázta az ellenfelet és sorra hárította a lövéseket. Két kihagyott kecskeméti helyzet után tudott csak egyenlíteni a Főgáz. Az utolsó percben kecskeméti időkérés. A lányok kidolgozott helyzetét viszont a Főgáz kapusa hárította. Kecskeméti kiállítás, de a hazaiak előnyüket nem tudták kihasználni, meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Korsós Miklós: "Végre igazi csapatként játszottunk. Harcosságból és akarásból jelesre vizsgáztak a lányok. Amit Zsoldosné produkált a kapuban az örök rémálom marad a fővárosiaknak."

Kitűnt: DR. Zsoldosné, Herceg és az egész csapat.

NBI/B női felnőtt mérkőzés
Főgáz- Gázművek MTE- Kecskeméti NKSE: 21-21 (15-12)
KNKSE: Dr. Zsoldosné kapus, Rózsa 2, Korsós 6/3, Márki 5, Herceg 5, Mocsári, Balázs 1, Cserék: Fekete kapus, Felső 2, Horváth, Bús, Orell, Sánta, Gombos.
Hétméteres:  3/2  ill. 5/3
Kiállítás: 6 perc. ill. 12 + egy kizárás


A testi erőfölény győzött

Jól kezdtek a kecskeméti lányok és negyedórán át vezettek két-három góllal. Herceg R és Korsóst pihentetni kellett a felnőtt mérkőzésre és így ötgólos előnyt szerzett a hazai csapat. Második játékrészben ismét a kezdősor kapott lehetőséget, amit meg is háláltak, mert egyenlő lett az eredmény. Tíz perc után a serdülők(!) léptek pályára, de ők nem tudták felvenni a versenyt  a vasas sportiskolás ifik ellen.

Korsós Miklós: "Felnőtt mérkőzésre pihentetni kellett az ifista lányainkat és ez meghatározta a végeredményt. A „kicsik” becsületesen ügyesen játszottak, de a testi fölényüket kihasználó hazaiak ellen nem volt esélyünk."

NBI/B női ifi mérkőzés
Főgáz- Gázművek MTE- Kecskeméti NKSE  40-26 (19-14)
KNKSE: Hetényi kapus, Sebesi 1, Korsós 6, Orell 5, Herceg R 6,  Herceg D 5, Molnár 2.
Cserék: Szentesi és Nádházi kapusok, Berta, Szőke, Vizi, Palincsár 1,

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Főgáz-Gázművek MTE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, http://www.knkse.blogspot.com/ kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...