2010. december 28., kedd

Korsós Miklós: „január harmadikán kezdjük a felkészülést”

A Kecskeméti NKSE újoncként, még Kalmár Jenővel az élen egy meglepően bravúros nyitánnyal lépett az NBI/B porondjára. Ezután jött egy megmagyarázhatatlan hétmeccses lejtmenet, amit az elnökség edzőváltással orvosolt. Korsós Miklós vette át az irányítást, melynek eredménye egy vereség és négy győzelem. Az új vezetőedzőt kérdeztük a rövid (őszi) munkáról és a csapat tavaszi esélyeiről.
Hogyan értékeled a csapat őszi munkáját?
A kilencedik forduló utáni munkájukat tudom csak igazán értékelni, mert ekkor kértek fel, hogy vegyem át a csapat irányítását. Lányok munkájával, hozzáállásával nincs probléma, hiszen nagyon akarják a sikert. Nagyon keményen dolgoztunk és meg is lett az eredménye. A tabellán négy helyet léptünk feljebb és öt mérkőzésből négyet hozni az igazán szép teljesítmény volt a csapattól.
Miben kell javulni a csapatnak?
A babérjainkon nem ülhetünk nyugodtan. Állóképesség, gyorsaság, technika, taktika és sorolhatnám a többit. A lányoknak már beszéltem a felkészülésről és hiányosságokról. Kérdezték is: „tudunk mi egyáltalán kézizni, hiába lövünk gólt, mindig van egy jobb megoldás”. Maximalista vagyok, de érzésem szerint ezt megértik és van becsvágyuk, hogy bizonyítsanak.

Mikor kezdődik a felkészülés?
Január harmadikán kezdjük a felkészülést. Kemény munkát fogunk végezni ezt már a csapat is „várja”. Az antropometriai mutatókat figyelembe véve nekünk pótolni kell hátrányunkat a többi csapathoz képest. Már jeleztem, hogy rengeteg munkát kell elvégezni ahhoz, hogy ezt a hiányt ki tudjuk egyenlíteni.
Lesz-e felkészülési torna?
Mindenképp szeretnénk egy tornán részt venni és két felkészülési mérkőzést játszani. Természetesen a felkészülésünk függvénye is, hogy van-e szükség több mérkőzésre, vagy még sulykolni kell a dolgokat.
Mit vársz a tavaszi fordulótól?
Biztos bennmaradást és minél előbb végezni a tabellán. Hazai pályán elhullajtott Eger (2), Főgáz (2), Gyula (1) és az idegenbeli orosházi egy pont még hiányozni fog a végelszámolásban. Ha ezek meglennének, minden egyszerűbb lenne. Így izgalmas közönségcsalogató mérkőzéseket és sok kecskeméti pontot várok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...