2010. november 28., vasárnap

Magabiztos játék hozta a győzelmet

Szombaton a KNKSE bravúrt hajtott végre az NBI/B 11. fordulójában. A kecskeméti gárda idegenben lépett pályára a tabella ötödik helyezettjével, ahonnan magabiztos második félidőt produkálva, győzelemmel tértek haza. Az ifik se tétlenkedtek, ugyanis ők se hagyták idegenben a két pontot.
NBI/B felnőtt mérkőzés

Szeged KKSE- Kecskeméti NKSE 30-33 (11-11)

KNKSE: Dr. Zsoldosné kapus, Rózsa 2, Korsós16/9, Márki 6, Tanú, Mocsári 4, Balázs.
Cserék: Sári 2, Felső 1, Herceg R 2, Csatlós, Orell, Gombos, Fekete kapus.
Kiállítás: 10 perc ill. 18 perc, két kizárás
7 méteres: 6/5 ill. 9/9

Mindkét csapat nagy lendülettel esett egymásnak, de a gólgyártás nem akart beindulni. A hazaiak támadását Dr, Zsoldosné rendre hárította. A kecskemétiek pedig sorra elpuskázták lehetőségeiket. A hosszú gólképtelenség után a szegediek ébredtek először és szerezték góljaikat. (18. perc 8-3)
A kecskeméti időkérést követően megváltozott a játék képe és a vendégek a nagy nyomás ellenére is 8:3-as kilenc percet produkáltak és döntetlenre hozták az első félidőt. (11-11)
Második játékrész sok izgalmat hozott a szurkolóknak.  Márki és Korsós találatait követően két góllal elhúztak a vendégek. Két perc sem telt el és hazai időkérést kövezően ismét egyenlő lett az állás. Ez azonban nem tartott sokáig. A hírős városiak lerohanásaikkal meglepték ellenfelüket és a félidő közepére ötgólos előnyre tettek szert. Sorozatos kiállítások „tizedelték” a kecskemétieket, de a vendégek ennek ellenére is tudták tartani az eredményt. Felső kizárása okozott némi pánikot, de a vendégek még nagyobb elszántsággal küzdöttek tovább. Utolsó percekben Rózsát is „elvesztette” a csapat. A hazaiak felzárkóztak két gólra. Időkérés a vendégeknél. A kecskemétiek megnyugodtak és tartották az eredményt. Az utolsó másodpercekben még arra is volt erejük, hogy három gólkülönbségre növeljék a végeredményt.

Korsós Miklós: „A hazaiaknak kötelező a győzelem, nekünk meg nyernünk kell…” Ezekkel a szavakkal kezdtem a mérkőzés előtti eligazítást. Titokban bíztam a győzelmünkben. A huszadik percig megvoltak helyzeteink, de nem bírtuk gólra váltani. A hátralévő időben mi diktáltuk a tempót és nyolc gólt szereztünk úgy, hogy hat játékos között oszlott el.
Félidőt követően is mi diktáltunk. Mindenki a kis pluszát akkor tette hozzá, amikor nagyon kellett és így sikerült a szegedieket felőrölni. A lányok öröme meccs végén mindent elárult. Gratulálok a csapatnak.

Kitűnt: Dr. Zsoldosné, Márki, Korsós
______________________________

NBI/B ifi mérkőzés

Szegedi KKSE - Kecskeméti NKSE 32-35 (16-18)

KNKSE: Hetényi kapus, Csatlós 2. Herceg R.14/4, Orell 5, Molnár 2,Herceg D 3, Berta 4.
Cserék: Korsós 5, Szabó, Kántor, Vizi, Szentesi, Lakatos, Nádházi.
Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
7 méteres: 4/2 ill. 3/3

A KNKSE fiataljai jól kezdték az első játékrészt. Igaz csak két góllal, de harminc percen keresztül magabiztosan tartották az eredményt. Második játékrész tízedik percétől rákapcsoltak a hírös városiak és elhúztak hat góllal. A fiatalok megnyugodtak, hogy ez a meccs már megvan. A szegediek nem így gondolták és a lefújás előtt négy perccel egyenlőre hozták az eredményt. Érett a kecskeméti időkérés. Az alapos fejmosás után 1-4-es kecskeméti úthengert láthatott a szegedi közönség. Így megérdemelt két ponttal térhettek haza a vendégek.

Korsós Miklós: „Tartalékosan érkeztünk. Szoros eredményre számítottam.  Szépen küzdöttek a lányok a jó erőkkel felálló szegediek ellen. Négy perc kivételével magabiztosan játszottunk és megérdemeltük a győzelmet.”

Kitűnt: Herceg R, Berta, Molnár
KNKSE, Kecskeméti NKSE, Szeged-Dorozsma-Algyő KSE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, www.knkse.blogspot.comkecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...