2010. november 15., hétfő

Korsós: "Mindenképp úgy dolgozunk tovább, hogy az első húsz és utolsó tíz perc teljesítményét tudjuk produkálni ..."

A Kecskeméti NKSE Korsós Miklós vezetésével Gyöngyösön léphetett először pályára. A vasárnapi mérkőzés ugyan papírforma szerint alakult, de az edző szerint  már vannak biztató jelek.

NBI/B felnőtt mérkőzés
Gyöngyösi FKK- Kecskeméti NKSE 35-29 (17-13)

KNKSE: Dr. Zsoldosné kapus, Rózsa 6, Herceg R. 3, Korsós 12/5, Tanú, Mocsári 2, Horváth 2
Cserék: Fekete kapus, Sári, Felső 2, Orell 2, Csatlós, Balázs, Gombos.
Kiállítás: 8 perc illetve 10 perc.
Hétméteresek: 4/4 ill. 6/5

A listavezető otthonába látogatott el a hírös városi csapat. Márki sérülése még nem javult, így a kiváló játékosokkal rendelkező gyöngyösiek ellen a Kecskemétnek változtatni kellett a kezdő felálláson.
A lányok nem lepődtek meg és hatalmas akarással és jó kezdő játékkal rukkoltak ki.
A nézőtéren a szurkolók döbbent csendben figyelték, hogy a vendégek a hetedik percben már 1-7-re vezettek. Hamar kikérték az időt, de élni a lehetőségekkel nem bírtak. Kilencedik percben a kecskemétiek kapusukat is elvesztették egy jól irányzott fejlövés után. Fekete kapus azonban ott folytatta ahol Zsoldosné abbahagyta. Félidő utolsó hét percében elfáradtak a kulcsjátékosok és a cserék kaptak lehetőséget. Megilletődve játszottak és ezt a Mátraaljaiak ki is használták.

Második játékrészben a kecskeméti játékosok mind támadásban, mind védekezésben sok hibát vétettek, melyet az ellenfél ki is használt. Itt 10 góllal is elhúztak a hazaiak. A félidő utolsó harmadában viszont a játékukat és védekezésüket átszervezték a kecskemétiek és nagy hajrát nyitottak. A végjátékot ugyan megnyerték 9-3-ra, de ez már csak a szépítésre volt elég.

Kitűnt: Rózsa, Korsós, Herceg, Zsoldos és Fekete kapusok.

Korsós Miklós vezetőedző az első bajnoki mérkőzéséről a következőt nyilatkozta: „Elképesztő iramot diktáltunk és meg is leptük ellenfelünket. Lassan azonban felőrölték védekezésünket. Biztató hogy a cserék a kezdeti félénkségüket levetkőzve magukra találtak és szépen helyt álltak. Mindenképp úgy dolgozunk tovább, hogy az első húsz és utolsó tíz perc teljesítményét tudjuk produkálni, ha ez megvalósul sok örömet fogunk szerezni a kecskeméti szurkolóknak.”

képek

NBI/ B ifjúsági mérkőzés
Gyöngyösi FKK- KNKSE 39-33 (21- 16)

KNKSE : Hetényi kapus, Dunai, Korsós 15/2 Orell 10, Herceg R. 4, Csatlós 2, Molnár 2,
Cserék: Vizi, Herceg D., Palincsár, Sebesi, Berta, Nádházi és Szentesi kapusok.

A fiataloknak sem volt könnyebb mérkőzésük idegenben. Az elején jól tartották magunkat ügyesen támadtak, de védekezésben a szokottnál gyengébben teljesítettek. Ezután elhúztak a hazaiak, amire a Kecskemét ugyan felzárkózott két gólra, de a gyöngyösiek játékukon és védekezésükön változtattak és ezzel újra megnövelték előnyüket. Érdekes események is zajlottak a pályán. Szándékos ütésekkel, lerántásokkal, testi fölényüket kihasználva szó szerint eltaposták a vendégek védőit. Góljaik egy részét vitatott körülmények között szerezték.

Korsós Miklós: „Szerencsére megúsztuk komolyabb sérülés nélkül. Az ellenfélnél legalább három piros lapot kellett volna kiosztani, de még sárgát sem kaptak. Sajnáltam a lányokat, hogy mit el kellett viselniük.”

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Gyöngyösi FKK, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, www.knkse.blogspot.comkecskemeti.nkse@gmail.com

7 megjegyzés:

  1. Szegény kecsó. Edző bácsi osszál papírzsepit. Vegyétek már észre más szint,mint tavaly. EZ NEM NBII. Lehet itt annyi edző amennyit akarunk, mindegyik másra mutogat, bírók,erőfölény stb. haggyuk. Sajnos nem vagyunk idevalók.

    VálaszTörlés
  2. Mielőtt elkezdesz írni, vedd a kezedbe a helyesírási szótárt!

    VálaszTörlés
  3. edző..eDDző semmi baj ha írsz legalább helyesen! ;)

    VálaszTörlés
  4. Ez egy csodaedző egy hét után már látja a biztató jeleket:-) Tisztelem a kecskeméti kézis lányokat de tisztában kell leni nekik is ez egy más csoport más erőviszonyok, és ne higgyék el senkinek egyik napról a másikra végig verik a mezőnyt. Szerintem nem edzőt kelet volna váltani hanem igazolni egy pár edzett játékost akik ebben a csoportban edződtek, sok sikert és ne a középmezőnyre hajtsunk hanem a bennmaradásra.

    VálaszTörlés
  5. Te első uborka. Össze, vissza írsz mindent. Korsós ott volt majdnem minden edzésen, csak nem tehetett semmit. Most az ő kezében az irányítás, amihez hozzá teszi az addig látottakat. Ráadásul ismeri is a lányokat. Így láthat biztató jeleket. Nem a várhatóan bajnokesélyes Gyöngyöst kell leigázni, hanem a többieket.

    VálaszTörlés
  6. Nézd meg a fotókat. Egy Gyöngyös ellen 1-6-ra vezetni azért nem semmi.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem is a bent maradásért kell küzdeniük a lányoknak, de most kezdték, és szinte mindig pár gólon múlt, hogy nyerjenek a kecskemétiek.
    Én - mint idegen - már játszottam a lányok ellen (persze nem ebben a felállásban, ahogy most vannak), de mindig látszott rajtuk az akarás, és ez az egyik legfontosabb, ha NEM ADJA FEL SENKI, MINDENKI KÜZD A GYŐZELEMÉRT, EGYMÁSÉRT, akkor akár jövőre az első 5-6-7-be benne lesznek!
    Én szurkolok nekik!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...