2012. november 19., hétfő

A második félidő játéka döntött

Szokták mondani, a szegény embert még az ág is húzza. A KNKSE háza táján a szombati mérkőzésre való pénteki felkészülésen ez a mondás valahogy ült. Alig volt hadra fogható játékosa Kalmár edzőnek. Sérülések és vírusos betegségek tizedelték a csapatot, ami első látásra még a mérkőzésen való szereplést is veszélyeztette. Ezekkel az előjelekkel, no meg azokkal, akik betegségük ellenére "játszani" tudtak, csak elindult a csapat.


Közel öt órás út után elgémberedve, de időben érkezett Hajdúnánásra a KNKSE. A mérkőzésre való készülődés jó hangulatban telt. Sok fiatal kapott helyet a csapatban. A mérkőzés a tisztes helytállásáért folytatott küzdelemért szólt, hisz ilyen összeállításban még nem szerepelt a KNKSE.
Minden baj ellenére meglepő módon nagyon jól kezdtek a kecskeméti lányok. Dr. Zsoldosné rögtön a második percben Csányi Enikő a hajdúságiak legjobbjának hétméteresét védve mutatkozott be. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, amiből az első negyedórában a Kecskemét került ki győztesen. 1-2, 4-5 volt ekkor az eredmény állása. Úgy látszott, érdemes volt mindent megtenni, hogy a csapatlétszám valahogy összejöjjön. Még a félidő vége sem mutatott nagy különbséget, hisz csak három góllal fordult a Hajdúnánás. Ez még az első félidőben mutatott játék alapján simán ledolgozható lett volna, de a második félidő nem így alakult.
A kezdéskor a Hajdúnánás játékán semmi plusz nem mutatkozott, a Kecskemét viszont mintha ólomlábakon járt volna a pályán. Így még egy szerény hazai játékbeli fölény is drasztikus ellépést eredményezett. A Hajdúnánás hat perc alatt 7 gólt dobott, amire a Kecskemét egyszer sem tudott válaszolni. Érthetetlen volt. Sajnos a hidegzuhanyként kapott gólok nem hogy felébresztették volna a kecskemétieket, hanem nyomasztóan nehezedett a lányok hangulatára. A játék képe teljesen megváltozott. A fiatalok elfáradtak a felnőttek kapkodtak. Túlzottan nem kellett a hazaiaknak megerőltetni magukat, a második félidőben mutatott kecskeméti játéknak köszönhetően simán nyerték a találkozót.


Kalmár Jenő: Sérülések és betegségek miatt összesen 5 felnőtt mezőnyjátékossal utaztunk el a mérkőzésre. A baljós jelek ellenére az első félidőben taktikus játékkal, remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel teljesen partiban voltunk a 4. helyen álló hajdúságiakkal szemben. A 2. félidőre azzal küldtem fel a lányokat, hogy nehogy bealudjuk az elejét, próbáljunk az első félidőhöz hasonló fegyelmezett játékot nyújtani. Ezzel szemben 6 perc alatt " produkáltunk" egy 0:7-es szériát. Hiába kértem már a 3. percben időt, nem tudtunk talpra állni. Így a 40. percre már eldőlt a mérkőzés sorsa. Ekkor teljesen fegyelmezetlenül játszottunk.  Elől előkészítés nélkül ellövöldöztük a labdát, ráadásul nem értünk vissza az indításokkal. A végjátékra már az erő is elfogyott, így aztán nem tudtuk elkerülni a nagyarányú vereséget.


Hajdúnánás Termál SC – Kecskeméti NKSE 29-15 (11-8)
KNKSE: Dr. Zsoldosné (kapus), Márton Enikő (kapus, Sánta Melinda(3), Budai Mónika(3), Kisjuhász Petra(1), Prókai Anett(5), Gombos Zsuzsa, Molnár Csilla(2), Nádházi Tünde (kapus), Palincsár Dorina, Holló Zsanett(1), Kovács Enikő
7 m: 4/2 ill. 0/0
2 perc: 3x2’ ill. 1x2’

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...