2012. április 9., hétfő

Korsós: Akaratban és fejben is jobbak voltunk

A felnőttek a magabiztosan játszó, serdülőkkel kiegészített ifjúsági csapat győzelme után léptek pályára. A kicsik végig vezetve hozták el a két pontot. A pálya gyér világítását nézve már ekkor felmerült, hogy a felnőtt mérkőzés második félidejére gyenge látási viszonyok  fogadják a csapatokat.
A KNKSE felnőtt lányai is úgy kezdték a mérkőzést, mintha közel azonos ponttal rendelkező csapatok összecsapása lenne. Szó szerint felváltva estek a gólok. A jóval nagyobb inárcsi játékosok nem tudtak mit kezdeni a gyors kecskemétiekkel. Az első félidő 15. percében is csak 8-8 volt az állás. Molnár Csilla szép góljával a következő percben vezetést is szerzett a kecskeméti csapat. A hazai válasz egy hétméteresből adódott, amit további gyors gólok követtek 12-9. Itt ugyan elléptek az inárcsiak, de a kecskeméti lányok gyors kontrákkal újra döntetlenre hozták a találkozót. 25. perc 13-13. Dr. Zsoldosné remekelt a kapuban. A félidő végére kissé parázs lett a légkör, ugyanis úgy besötétedett, hogy a gyér világítás csak hangulatfényt produkált a pályára. Szóltak is ezért, de sem a játékvezetők, sem a versenybíró nem tett semmit. A félidő eredménye: 16-16.
A második félidő első 10 percében is felváltva találtak egymás kapujába a csapatok. Ezután újra a hazaiak húztak el, ami leginkább a játékvezetők érdekes ítéleteinek volt köszönhető. A jóval nagyobb testű hazai játékosok esése kiállításokat és később piros lapot eredményezett, ami nagyon sok esetben a látványnak volt köszönhető. Ezt a gyenge világítás csak tetézte. 17. perc 27-21. A kecskeméti lányok azonban megrázták magukat, majd Felső Anna, Budai Móni, Berta Niki vezetésével az utolsó két percre egy 0-5-ös szériát produkálva döntetlenre hozták a mérkőzés állását, 28. perc 29-29. Az utolsó két perc történéseit a játékvezetők kritikán aluli döntései határozták meg.  A hazaiak mindent bevetettek a győzelemért, amit a játékvezetők a „sötétben” nem, vagy nem akartak látni, viszont a kecskeméti megmozdulást igen. Így egy nagyon vitatható kiállítással emberhátrányba került a KNKSE, amit a hazaiak ki is használtak 31-29. A kecskeméti lányok sírva jöttek le a pályáról.
A mérkőzés után a KNKSE vezetősége jelezte a versenybírónak a nem megfelelő világítást.


Korsós Miklós: „Nagy csata volt, amiből sajnos nem tudtunk (engedtek) jól kijönni. Az erkölcsi győzelmet magunknak könyvelem el, de sajna a pontjaink száma nem szaporodott a tabellán. Prókai harmadik kiállítása zavart keltett csapatunkba, de talpra álltunk és visszahoztuk reményeinket. Sánta azonnali kizárása érthetetlen volt! Ezt is túléltük. Végjátékban labdát szereztünk. Felsőt nyakánál fogva lerántották, ami büntetés nélkül maradt, sőt az ő megmozdulását ítélték szabálytalannak, amit két perccel jutalmaztak. Még így is letámadtuk volna ellenfelünket, de a játék állt és az idő meg ment. Akaratban és fejben is jobbak voltunk, dicséret illeti az egész csapatot.”



Inárcs-Örkény KC – Kecskeméti NKSE 31-29 (16-16)
KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Fekete Tímea (kapus), Berta Bianka, Orell Bettina (1), Molnár Csilla (2), Kisjuhász Petra (2), Gombos Zsuzsanna, Prókai Anett (4), Felső Anna (6), Budai Mónika (6), Berta Nikolett (7), Sánta Melinda (1).
hétméteres: 6/4, illetve 3/2
2 perc: 7/2’, illetve 9/2’
piros lap: 0, illetve 2

KNKSE, Kecskeméti NKSE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com, KNKSE képek, KNKSE fotók, kézilabda képek, női kézilabda fotók, kecskeméti kézilabda képek, kecskeméti kézilabda fotók, Korsós Miklós vezetőedző, Kálmán György KNKSE elnöke, Bogdándy Ferenc KNKSE alelnöke

2 megjegyzés:

  1. Szép volt Lányok! Kár az ilyen becstelen körülmények között elvett pontokért...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A játékvezetők tudása, vagy nem tudása nem egy sima mérkőzésen domborodik ki, hanem egy olyanon, amilyen a pénteki mérkőzésünk volt. Egyenlő állásnál az utolsó percekben hozott bírói döntések (jók, vagy rosszak) eldönthetnek mérkőzéseket. Padlóra küldhetnek jogtalanul csapatokat, illetve jó döntés estén a megérdemelt győzelmet adhatják. De hozhatnak a játék képe alapján salamoni döntést is, ami tapasztalatra és a bölcsességre utal.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...