2012. április 16., hétfő

Durva mérkőzésen szenvedett vereséget a KNKSE

Nem lehet azt mondani, hogy tettrekészség, akarat hiányával utazott volna a KNKSE Szegedre. A lányok az inárcsi meccs után igenis akarták a győzelmet. A pályára lépéskor azonban rögtön látszott, hogy valami hiányzik a csapat játékából. Sok eladott labda, pontatlan lövések és technikai hibák övezték a KNKSE játékát. Mindezek ellenére az első félidőben a hazaiak 1-2, a végére pedig csak 3 góllal tudtak jobb teljesítményt nyújtani, ugyanis a kecskeméti lányok mindig találtak megoldást, hogy szorossá tegyék a mérkőzést.
Már ekkor látszott, hogy a keménykedés és a durvaság ott lapul a hazaiak játékában. Gondolt is erre a kecskeméti gárda, de arra nem számított, hogy ezt a kártyát is bevetik a győzelemért. A második félidő közepe táján 20-17-es állásnál ki is játszották aduászaikat, ami ellen csak az azonnali „játékvezetői” beavatkozás lett volna ellenszer. Sajnos, kecskeméti „véráldozatokat” is követelt a szegedi durvaság. A 17. perc táján Prókai Anett gyors, ziccerben lévő kontráját csak hátulról egy kegyetlen visszarántással tudták megakadályozni, ami az esés után bokaszalag sérüléssel végződött. Állt a játék! Mint kiderült 3-4 hetes pihenőre szorul. Néhány perccel később Felső Annát egy kecskeméti támadás során a szegedi védő, durván megütötte. Újból állt a játék! Anna felrepedt szájjal ült a kispadra. Ezután a lelkileg összeomlott, egyébként is szűk kispaddal rendelkező kecskeméti csapat ellen a Szeged 28-20-as győzelmet aratott.
Az ifjúsági mérkőzésén a KNKSE kapusát is „taccsra” tették a szegediek. Közvetlen közelről teljes erőből dobták fejbe. Még mindig kórházban fekszik megfigyelésen.
Sajnos a szegediek részéről nem ezek voltak az első esetek, ugyanis ősszel a KNKSE legjobb irányítóját Márki Évát taglózták le Kecskeméten úgy, hogy műteni kellett az orrát. Éva a tavaszi idényben nem is tudott pályára lépni.


Korsós Miklós: "Sajnos fejben csak időnként voltunk a pályán. Kapkodásunk és bizonytalanságunkkal az ellenfél játékát erősítettük. "Keménységben" sem tudtuk felvenni a versenyt. Prókai és Felső sérülése megpecsételte sorsunkat. Küzdöttünk becsülettel, de kevésnek bizonyult. Dr. Zsoldosné, Prókai és Orell játéka dicsérhető."





A KNKSE alelnökét, Bogdándy Ferenc is megkérdeztük, aki felháborodásának adott hangot: „Nem játszottunk jól. Ennél jóval többet tud a csapat. A mutatott játékunkat nem lehet, de nem is akarom szépíteni. A játékosaink védelme érdekében viszont ki kell jelentenem, tűrhetetlen egyes csapatoknál a pályán mutatott durvaság, ami néha már a megfélemlítés kategóriáját súrolja. A jegyzőkönyv is világosan mutatja, a szegedi csapat csak a szabálytalanságok után tudott fölényesen játszani, addig az első félidőre jellemző játék uralkodott a pályán. Ez tény, akár milyen oldalról nézzük. Az idényben Szeged elleni mérkőzéseken négy játékosunk sérült meg komolyabban. Ez már kevésbé sorolható a véletlen kategóriába.” 

NBI/B felnőtt csapat
Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - Kecskeméti NKSE 28-20 (13-10)
KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi Kovács Renáta (kapus), Fekete Tímea (kapus), Berta Bianka, Orell Bettina (5), Molnár Csilla, Kisjuhász Petra (3), Gombos Zsuzsanna, Prókai Anett (6), Felső Anna (1), Budai Mónika (4), Sánta Melinda (1).
hétméteres: 10/6, illetve 3/1
2 perc: 4/2’, illetve 7/2’
piros lap: 1, illetve 0
 

NBI/B ifjúsági csapat
Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - Kecskeméti NKSE 29-17 (19-8) 
Góllövők: Berta B. 4, Orell 1, Holló 7, Palincsár 3, Varga 1 és Fetter 1.

KNKSE, Kecskeméti NKSE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com, KNKSE képek, KNKSE fotók, kézilabda képek, női kézilabda fotók, kecskeméti kézilabda képek, kecskeméti kézilabda fotók, Korsós Miklós vezetőedző, Kálmán György KNKSE elnöke, Bogdándy Ferenc KNKSE alelnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...