2012. március 19., hétfő

Nem sokon múlt a meglepetés

Nem volt szerencséje a KNKSE lányainak az orosházi mérkőzésen, ahol az eredmény ellenére lett volna lehetőség a mérkőzés megnyerésére.  A lányok remekül hajtottak, de a 10 játékos, akik között ifjúsági korcsoportú is volt, ezen a napon nehéz feladatra vállalkoztak. A pályán, fizikálisan is jóval erősebb testi adottságokkal rendelkező orosháziakkal találták magukat szembe. A mérkőzés során a cserehiány, a fáradság, leginkább az összpontosítás hiányában mutatkozott meg. Az ellenfél által többször is tálcán kínált lehetőségeket a csapat nem tudta kihasználni. Erre mondják, hogy a szegény embert még az ág is húzza, mely most a kecskemétiekre többszörösen is igaz volt. A mérkőzésre való felkészülést nagyban hátráltatta Dr. Zsoldosné kapus és Márki Éva irányító elhúzódó sérülése, Szilágyi Zsuzsa külföldi munkavállalása, és ezen a hétvégén három játékos, többek között Felső Anna hivatalos távolléte. Ezt tetőzte, hogy a négynapos ünnep csarnok hiányában, a KNKSE csapatának edzéslehetőség korlátozást is hozott. Ilyen körülmények és háttér mellett azonban a kecskeméti csapat harcos fellépésének köszönhetően akár egész más is lehetett volna az eredmény.
Az első negyedóra gyors támadásaival a KNKSE a hazaiak egyenlítésére mindig válaszolt. A Vadász Ildikó, Berta Nikolett, Budai Mónika és Prókai Anett négyes a huszonnegyedik percben is döntetlenre hozták az állást. Az utolsó két perc megingása jelentette a hazaiak kétgólos vezetését. (19-17)

A második félidő közepéig a csapatok lemásolták az első félidőt, hisz ugyan úgy felváltva zörgették meg egymás hálóját. (24-22) Ezután kissé megváltozott a játék képe, amit főleg a fáradságnak lehetett tekinteni, ugyanis a kecskeméti lányok az orosháziak kemény, olykor durva játékában elfáradva kevésbé tudtak összpontosítani. A játékvezetők furcsa ítéletei, pedig mindkét oldalon csak tetézték a gondokat. A védekezésben a lányok nehezen tudták tartani a jóval nagyobb orosháziakat, a támadás befejezésénél pedig a kapkodás lett úrrá a csapaton.   Az utolsó percekben a kecskeméti lányok gyors támadójátékukkal fordítani szerettek volna, de az idő kevés volt rá.


Korsós Miklós: "Rossz előjelek ellenére bátran és lelkesen játszottunk. Lerohanásainkkal megleptük az ellenfelünket. Negyven percig bírtuk erővel. Ember előnyben kapkodtunk gyors befejezésre törekedtünk és ez sajnos megbosszulta magát. Berta N és Vadász teljesítménye mellett mindenki dicsérhető. Nem sokon múlt a meglepetés."






Orosházi NKC – Kecskeméti NKSE 31-28 (19-17)
KNKSE: Szentesi Kovács Renáta (kapus), Fekete Tímea (kapus), Berta Bianka, Vadász Ildikó (8), Berta Nikolett (8), Budai Mónika (7), Prókai Anett (4), Gombos Zsuzsa, Kisjuhász Petra, Sánta Melinda (1)
Hétméteres: 7/7, ill. 5/3
2 perc: 8x2’, ill. 7x2’
Piros lap: 1
 
KNKSE, Kecskeméti NKSE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com, KNKSE képek, KNKSE fotók, kézilabda képek, női kézilabda fotók, kecskeméti kézilabda képek, kecskeméti kézilabda fotók,

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...