2011. november 15., kedd

Vasárnap nem csak sport terén mutatkozott be a Nyíradony

A Kecskemét az esélytelen nyugalmával utazott vasárnap Nyíradonyba a bajnokság 8. fordulójának mérkőzésére. Az eddig százszázalékos Nyíradony egyértelműen esélyese volt az összecsapásnak.

Erőteljes hazai rohammal indult a mérkőzés. A nyírségiek NBI-es kezdősora rögtön egy 5-0-s szériával adta tudtára a kecskemétieknek, hogy ki az úr az egyébként igen hideg sportcsarnokban. Góllövés terén ebben a játékrészben gyakorlatilag mindenki bemutatkozott. Ez leblokkolta a kecskemétieket, akik sok technikai hibával játszva kontratámadásokra adtak lehetőséget a hazaiaknak. A Nyíradony a kezébe hullott alkalmakat ki is használta. A hazaiaknál Sütő Mariann és Flašková Monika brillírozott. Az első félidőben a Kecskemét nem is talált ellenszert a hazaiak játékstílusára. Azonban Vadász Ildikó átlövés bombái és Felső Anna dinamikus betörésgóljai szép válaszokat jelentettek a hazaiak rohamára. (25-14)
A második félidőben magára talált a Kecskemét. A több mint tíz góllal vezető hazaiak viszont durva játékkal hozakodtak elő. Először Vadász Ildikót ütötték meg, melyet a bíró észre sem vett. Viszont Korsós edzőt e miatt történő reklamálásáért sárgalappal jutalmazták. Később a KNKSE kapusát célirányosan fejre tartó lövésekkel támadták. Az utóbbi végeredménye egy piros lap lett, amit nem a kapust fejbelövő játékos kapott, hanem a fájdalomtól zúgó fejjel szédülten földre eső Zsoldosné, az állítólagos visszarúgása miatt, melyet az alapvonalon álló bíró sem látott.
A jóval fiatalabb Kecskemét az ellenfél durva, lekezelő játéka mellett is szép megoldásokkal mutatta meg, létezik más stílus is. Berta Nikolett parádés egykezes villanása beállós posztról, Szilágyi Zsuzsa szemfüles góljai mellett Budai Mónika is bemutatkozott. Vadász Ildikó annak ellenére pókhálózta ki a hazaiak kapujának felső sarkát, hogy támadáskor saját őrzőt kapott.
A Kecskemét a második félidőben kapusának elvesztése ellenére is partiba került a hazaiakkal, de arra már nem jutott lelki erő, hogy faragjanak a különbségből. A Nyíradony az első félidőben szerzett tizenegy gólos előnyével aratott nagyarányú győzelmet.

Megkérdeztük Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébetet a KNKSE kapusát a piros lap esetről, aki elmondta, hogy a fejét eltaláló lövés után a földön fekve másodpercek estek ki az emlékezetéből. Arra emlékszik, hogy a játékos, aki többször is próbálkozott fejre célzott lövéssel mintha közeledne hozzá. Ő értésére adta, hogy ezek után nem fogad el semmit tőle. „Az biztos, hogy nem rúgtam meg, sőt szándékomban sem állt.”- jelentette ki a KNKSE hálóőre.

Korsós Miklós: „Az elején legázoltak minket, de sikerült felzárkóznunk. Sajnos a ziccereink kimaradtak és az ebből adódó gyors ellentámadások ellen nem találtunk szert. A rutint és az alkati különbséget jól kihasználta az ellenfél. Becsülettel küzdöttünk. A különbség túlzott, de a hazaiak megérdemelten nyertek.”





Nyíradonyi VVTK – Kecskeméti NKSE 40-27 (25-14)

KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi Kovács Renáta (kapus), Herceg Dalma, Orell Bettina, Berta Nikolett (3), Vadász Ildikó (5), Szilágyi Zsuzsanna (5), Prókai Anett, Horváth Szabina, Sánta Melinda, Felső Anna (8), Budai Mónika (5), Kisjuhász Petra (1)
Hétméteres: 4/3, 2/2
Kiállítás: 6x2' ill. 5x2'
Piroslap: 0, 1

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Nyíradonyi VVTK, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com/ kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...