2011. november 29., kedd

A kialakult mentális különbség is szerepet játszott

Az igen impozáns budaörsi sportcsarnokban játszotta utolsó mérkőzését a KNKSE.  A ráhangolódást sport és szurkolás tekintetében a mérkőzések előtti teremfoci adta. A felnőtt mérkőzés emiatt igen későn, 19 órakor kezdődött.
A kecskeméti lányok fegyelmezett védekezéssel indították a mérkőzést, amihez Zsoldosné briliáns kapusteljesítménye párosult. Nem is találtak erre ellenszert a hazaiak, sőt el is bizonytalanodtak. A kecskeméti kapus annyira megbabonázta a Budaörs támadójátékát, hogy játékosaik ziccer helyzetben sem mertek kapura törni. Az első negyedórában mindkét csapat kevésbé találta meg a kapuhoz vezető utat, hisz a 14 percben még csak 3-2 volt az eredmény.
Ezután minden megváltozott. Mintha a játékvezetők is megelégelték volna a gólszegény első negyedórát, mert érdekes ítéletekkel „pezsdítették” fel a pályán folyó játékot. Döntéseik a nézőtéren is óriási zúgolódást idéztett elő. Mivel folyamatosan másként látták a szurkolók a pályán történteket, mint a játékvezetők, elszabadultak az indulatok is. A bírók nemcsak a pályáról szórták ki 2 percre a Kecskemét játékosait, hanem a szurkolók közül is kiküldtek egyet. Nyilván ez mentálisan a Budaörsnek kedvezett. A kecskeméti játék lelkileg összeomlott, a védekezés felmondta a szolgálatot. Erre startoltak rá a hazaiak és a második negyedórában jókora előnyre tettek szert. (13-5)
A második félidő sem mutatott mást. A játékvezetők kezéből kiesett a mérkőzés irányítása, ami csak tetézte a nézőtéren egyre nagyobb mértékben eluralkodó felháborodást. A Kecskemét nem találta magát a pályán, ami egyenes és könnyed utat jelentett az egyébként nem sziporkázó Budaörs nagyarányú győzelméhez. A játékvezetők döntése alapján a Kecskemét közel 20 percet töltött emberhátrányban. (34-15)

Korsós Miklós: "Megmagyarázhatatlan ez a nagyarányú vereség. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk. 14 percig nem bírt egymással a két csapat. Ezt a bírák megunták és megadták az esélyt a hazaiaknak. Ítéleteikkel demoralizálták lányainkat, teljesen elvesztettük a fonalat és nem tudtunk talpra állni. Még Dr. Zsoldosné bravúrjai sem segített rajtunk."




 

Budaörs-Érd II VSE – Kecskeméti NKSE 34-15 (13-5)

KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi Kovács Renáta (kapus), Bálint Nelli, Orell Bettina, Gombos Zsuzsa, Szilágyi Zsuzsa (1), Prókai Anett (1), Horváth Szabina, Sánta Melinda (4), Felső Anna (3), Budai Mónika (1), Kisjuhász Petra, Vadász Ildikó (2), Berta Nikolett (1).
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1
Kiállítás: 5x2’, ill. 9x2’
Piros lap: 0, ill. 1

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Budaörs-Érdi VSE II, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...