2011. október 16., vasárnap

Úgy tűnt megvan a két pont, de a végére csak egyet sikerült itthon tartani

Mindenki nagy várakozással tekintett a KNKSE szombati bajnoki mérkőzésére. Az orosházi szurkolói gárda is hasonlóképp gondolkodott, mert ők is szép számmal jöttek el a kecskeméti találkozóra. A KNKSE lányai is nagyon készültek a találkozóra hisz tudták, hogy a tabella középmezőnyének rangadójaként is felfogható mérkőzésen szerzett pontok nagyon kellenek a csapatnak. Ennek fényében a kecskeméti találkozót a DIGI Kft. szponzorálta.

A találkozó azonban nem kecskeméti erőfölénnyel indult. Az orosháziak dobták az első gólt, melyre kecskeméti csapatból Vadász Ildikó átlövés bombája válaszolt. Azonban a vendégek, a kecskemétiek kemény védekezéséből származtatható hétméteresekkel és Csapó Hajnalka góljaival két- háromgólos előnyre tettek szert. Az első negyedórában hétméteresekből rögtön hármat is kaptak a vendégek.   (4-7) Ezután viszont rendezni tudta sorait a KNKSE és a félidő végére megfordította az eredmény állását. (13-12) Góllövésben Vadász Ildi, Orell Betti, Márki Éva, kapusteljesítményben pedig Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet jeleskedett.
A második félidőben a kecskemétiek fegyelmezett játékkal indítottak, mellyel tovább tudták növelni előnyüket. Felső Anna, Márki Éva és Vadász Ildi mellé Berta Niki is feliratkozott a góllövők közé. A második félidő tizennegyedik percében magabiztos játékkal öt gólra növelték előnyüket.
Az orosháziak ekkor kiemelték a kecskeméti csapatból Vadász Ildikót, ami egyúttal zavart is okozott a hazaiaknál. A vendégek, Zsuzsa Vivien tapasztalt NBI-es játékos góljaival és Domokos Kinga ziccer gólpasszainak segítségével döntetlenre hozták a mérkőzés állását.  Vadász Ildikó kiemelésére Berta Niki remekbeszabott góljaival megtalálta Kecskemét a választ, de az utolsó öt percben az ellenfél is minden tudását előhozva válaszolni tudott az egy-egy gólos hazai vezetésre. Ez történt a harmincadik percben is, amikor Felső Anna góljával vezetéshez juttatta a kecskemétieket, de a középkezdés után még volt annyi ereje a vendégeknek, hogy egyenlítsenek. (28-28)

Korsós Miklós kissé bosszankodva a következőket nyilatkozta: „Bizonytalanul kezdtünk, támadásaink lassúak és körülményesek voltak. Fokozatosan magunkra találtunk és már úgy tűnt, hogy meg van a két pont. Tíz perces rövidzárlat elég volt, hogy az ötgólos előnyt leadjuk. Végjátékban többször is megszereztük az előnyt, de egyéni védekezési hibák miatt a vendégek mindig egyenlítettek. Helyzet kihasználásunkon és a játékunkon van mit javítani. Dr Zsoldosné kapuban, Berta és Orell szélen remekeltek.”



Kecskeméti NKSE – Orosházi NKC 28-28 (13-12)

Kecskeméti NKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Szentesi-Kovács Renáta (kapus), Berta Nikolett (6), Vadász Ildikó (6), Szilágyi Zsuzsa, Márki Éva (6), Felső Anna (4), Horváth Szabina, Sánta Melinda, Bálint Nelli, Orell Bettina (5), Budai Mónika (1), Kisjuhász Petra, Gombos Zsuzsa
Edző: Korsós Miklós
Hétméteresek: 3/2 és 6/6
Kiállítások: 6x2’ ill. 6x2’
Piros lap: 0 ill. 1
KNKSE, Kecskeméti NKSE, Orosházi NKC, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...