2011. október 3., hétfő

Több van a csapatban, de ezt el is kell hinni

A vasárnapi bajnoki fordulón a KNKSE ellenfeléként a Hajdúnánás Termál SC (az elmúlt idény bronzérmese) lépett pályára a Rákóczi sportcsarnokában. A kecskeméti lányok feszülten várták a találkozót, melyet egy apró ünnepi pillanat előzött meg. A Kecskeméti NKSE virágcsokorral búcsúztatta Balázs Erikát, aki hosszú éveken keresztül meghatározó játékosa volt a kecskeméti csapatnak.

Jól kezdtek a kecskeméti lányok, a nánásiak annál rosszabbul. A kecskemétiek három góllal indítottak, az ellenfél egymás után három hetest hibázott. A tízedik percre azonban már egyenlő volt az állás. Kicsit megtorpantak a kecskemétiek, ziccereket hibáztak és a technikai hibák is előjöttek, ami az ellenfél malmára hajtotta a vizet. A Hajdúnánásnál leginkább Karnik Szabina és Tóth Ágnes járult hozzá a félidő háromgólos vendégvezetéséhez. A kecskemétieknél Berta Niki, Vadász Ildi és Márki Éva volt az első félidőben a legeredményesebb. (11-14)
A második játékrészben a Hajdúnánás kezdett jobban. A negyvenedik percre ötgólos vendégvezetést is mutatott az eredményjelző. Leginkább Szűcs Nikolett zörgette meg a kecskemétiek hálóját. A válaszokat a hazaiaktól Márki Éva találatai adták.
Úgy látszik megelégelték a hazaiak a vendégek ilyen arányú vezetését és magasabb fokozatra kapcsoltak. Zsinórban három góllal kettőre faragták a különbséget. A védekezés is feljavult, sőt az utolsó öt percben példaértékűvé vált. A vendégek képtelenek voltak a kecskeméti kapu közelébe kerülni. A kiváló védekezés kontratámadásokkal párosult, melyben Budai Móni, Berta Niki, és Felső Anna jeleskedett. Az állás 27-27.
Az utolsó két perc történései hozták a vendégek két pontot érő győzelmét. A kecskemétiek védekezéssel betonfalat állítottak a Hajdúnánás elé, amit a bírók által ebben a helyzetben feltűnően hosszú támadás engedélyezésének kihasználásával tudtak csak lebontani.
A Hajdúnánás vért izzadva vitte el a két pontot.

 A mérkőzés után Korsós Miklós a KNKSE vezetőedzője a következőket nyilatkozta: „Az ellenfél szélsőinek és a jobb átlövőnek 50 perc előnyt adtunk. Sajnos csak ezután kezdtünk védekezni és felzárkózni az egy (esetleg két) pontért.  A passzív játék fogalma még nem igazán tisztázott, és az ellenfél ezt ki is használta. Önbizalom nélkül nehéz pontokat szerezni. Több van a csapatban, de ezt el is kell hinni!”




NBI/B felnőtt női kézilabda mérkőzés
Kecskeméti NKSE – Hajdúnánás Termál SC 27-28 (11-14)

KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Fekete Tímea (kapus), Szilágyi Zsuzsa, Márki Éva (10), Orell Bettina (1), Felső Anna (5), Bálint Nelli, Horváth Szabina (1), Berta Nikolett (3), Vadász Ildikó (2), Bezzeg Adrienn, Sánta Melinda, Budai Mónika (3), Kisjuhász Petra (2)
Edző: Korsós Miklós
Hétméteres: 3/3 és 6/3
Kiállítás: 6x2’ és 4x2’



NBI/B ifjúsági női kézilabda mérkőzés
Kecskeméti NKSE – Hajdúnánás Termál SC 20-30 (9-14)

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Hajdúnánás Termál SC, Csorvási SK, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...