2011. június 20., hétfő

Az elégedettség, de egyúttal a jövő nehézségei is terítékre kerültek a KNKSE évadzáró közgyűlésén

  Kálmán György elnök a tények ismertetésével kezdte. A felnőtt és az ifjúsági csapat is a 9. helyen végzett. A csapat magabiztosan maradt az NBI/B-ben.
A vezetőség társadalmi munkában végzett kapacitását teljesen lekötötte az egyesület működésének biztosítása, majd ismertette a támogatók és támogatások helyzetét. Kiemelte, Kecskemét város 2011-ben, 400.000 Ft-os kerettel segíti az NBI/B-ben való működést. Megköszönte a támogatók anyagi segítségét, majd hozzátette, hogy az elkövetkező időszak legfőbb feladata a támogatói háttér megszervezése és az egyesület, hasonló szintű tartozásmentes működtetése. Nagy munka volt ezt teljesíteni, de a továbbiakban a jelenlegi körülmények és feltételek mellett ezt a szintet még nehezebb lesz, vagy nem lehet fenntartani! Természetesen folynak a támogatókkal a tárgyalások, mert a KNKSE NBI/B tagságát viszont fent kell tartani. Hozzá tette, az eddig elért eredmények és az utánpótlás nevelés évtizedes múltja sem engedheti meg, hogy másképp alakuljanak a dolgok. Kijelentette, a sporttámogatásokban tapasztalható kecskeméti helyzet miatt új alapokra kell helyezni a támogatói stratégiát, amivel együtt az egyesület vezetését is át kell szervezni. Majd bejelentette, hogy üzleti elfoglaltsága miatt az elkövetkező időszakban elnökségi tagként kíván részt venni az egyesület munkájában, elsősorban az eddig kialakított támogatói kapcsolatok ápolásával és ezen keresztül is segítve a működési háttér kialakítását.

  Korsós Miklós vezetőedző a csapat és a játékosok statisztikai mutatóinak elemzése mellett a következőket mondta:
„A 2010-11 évi bajnokság célkitűzését teljesítettük. Csapatunk kilencedik helyen zárta a szezont, ami körülményeinkhez és lehetőségeinkhez képest nagyon jó helyezésnek tekinthető. Bajnokság közben két játékos távozott munkahelyi, ill. tanulmányi okok miatt, helyettük nem volt lehetőség új játékosok igazolására. Szűkös kerettel, de annál nagyobb lelkesedéssel készültünk az előttünk álló kihívások leküzdésére. Heti öt edzésen találkoztunk és elmondhatjuk, hogy meg is lett az eredménye, hiszen a végjátékra mindig tudtunk újítani és maradt energiánk az eredmény megfordítására. A játékosok hozzáállása megfelelő volt, de a profibb szemlélet és munka terén van még mit javítani.”

  A vezetőedzői értékelés után a száraz mérlegadatokat Csatlós István vázolta melyből kiderült, hogy a legnagyobb nehézségek ellenére az egyesületnek nincsenek tartozásai.

  A napirendi pontok sorrendjében az egyesület alelnöke vette át a szót. Bogdándy Ferenc összefoglalta az eddig hangzottakat, melyben kihangsúlyozta, a csapat támogatói körének kialakításában a játékosok által végzett munka, az elért eredmények és ezek megfelelő szintű kommunikálása játszik szerepet. Kiemelte, az egyesület két internetes oldalára közel százezren voltak kíváncsiak. Az országban százhuszonegy városból figyelték a KNKSE csapat munkáját. Ettől nagyságrendekkel volt több a fotók nézettsége, hisz az megközelítette a hatszázezret. Az alelnök megköszönte a médiumok munkáját, majd rátért a támogatói bázisra ahol reményét fejezte ki, a magyar sportágakat támogató szponzori kör Kecskeméten komolyabban is felfigyel a női kézilabdára. Hozzátette, ha csak pénzügyi szempontból tekintenek a támogatók a csapatsportokra, akkor érdemes arra is figyelni, hogy ugyanazon szintű csapatok közül a nőit, jóval kevesebb költségvetéssel lehet működtetni. Ez száraz tény mondta, mely a mostani gazdasági helyzetben nem lehet elhanyagolható szempont.
Zárszavában utalt a csapat átalakításra is. Fel is vették a kapcsolatot azokkal a játékosokkal, akikkel a 2011-2012-es bajnoki idényt szeretnék elkezdeni. Leszögezte, ebben a nehéz helyzetben sem fognak a játékosok felé olyan ígéreteket tenni, amelyeket az egyesület ne tudna teljesíteni. Folyamatban vannak a tárgyalások, melyek után lehet csak hitelt érdemlően nyilatkozni.

KNKSE, Kecskeméti NKSE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, Kecskemét kézilabda, KNKSE blog, adótámogatás, sporttámogatás, látványcsapatsport, társaságiadó-kedvezmény, utánpótlás-nevelés, támogatási igény, állami forrás, öt kiemelt látványcsapatsportág, KNKSE, sportágfejlesztési stratégia, MKSZ, Magyar kézilabda Szövetség, támogatási igazolás, amatőr sportszervezet, http://www.knkse.blogspot.com kecskemeti.nkse@gmail.com, KNKSE képek, KNKSE fotók, kézilabda képek, női kézilabda fotók, kecskeméti kézilabda képek, kecskeméti kézilabda fotók,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...