2011. május 9., hétfő

A győzelemmel a 8. helyre ugrottunk

A kötelező győzelem mindig nehezebb, mint ami nem. Lányaink azonban nem ijedtek meg a feladattól. Rögtön az elején tisztázták, hogy a két pontért jöttek.   

Érdekesen alakult a mérkőzés első negyedórája, hisz egymás után hat hétméteressel indítottunk. Mint később kiderült, a bírók szerint ezzel le is tudtuk a hétmétereseinket, annak ellenére, hogy szabálytalanságok ezután is előfordultak. Dorka ezeket rendre értékesítette is. A válasz igen szerényre sikeredett. A hazaiaktól senki sem tudott felzárkózni a ritmusunkhoz. Szabályszerűen lerohantuk ellenfelünket. Az első félidőben Dorka, Éva, Barbara szaggatta az ellenfél hálóját. Böbe hálóőrünk pedig megint lehúzta a rolót. Félóra után 10-20.
A második félidő első öt percében erőfölényünket megmutatva, tovább növeltük a különbséget. Ez túlságosan is megnyugtatott bennünket, ugyanis a lányok kissé visszavettek az iramból. Ráadásul a „statisztikát javítva” a bírók büntetőkkel jutalmazták csínytevéseinket. Lehet, hogy elfáradtunk, bár ez nem jellemző a lányokra, magunkra hoztuk az ellenfelet. Feljöttek a hazaiak, de nálunk Éva, Vera, Melinda átvéve a gólgyártást, rendre válaszoltunk.  Az utolsó négy percben Bezzeg Adrienn révén a tápiószeleiek kerültek helyzetbe, de vereségükön csak némileg tudtak szépíteni.
Fontos győzelem volt, mert ezzel a 8. helyre ugrottunk. Még mindig nagy a harc a középmezőnyben, melynek számunkra másik nagyon fontos mérkőzése a következő hazai lesz május 14-én 16 órakor, a 7. helyen álló Szeged-Dorozsma ellen.

Korsós Miklós: „Már az elején tudatosítottuk, hogy két pontért jöttünk. Lerohanásaink eredményesek voltak, de felállt fal ellen kevés átlövést vállaltunk be. Második félidőben belementünk az adok, kapok játékba, de biztosan tartottuk fölényűnket. Gratulálok a csapatnak.” 
NBI/B felnőtt mérkőzés

Tápiószele SE - KNKSE 30-37 (10-20)
KNKSE: Dr. Zsoldosné kapus, Rózsa 7, Korsós 10/6, Márki 5, Herceg R. 3, Mocsári 6, Sári 4.
Cserék: Fekete kapus, Felső 2, Sánta, Balázs, Gombos, Bús, Horváth.
Edző: Korsós Miklós
Kiállítás: 10 - 10 perc
Hétméteres: 6/6  ill. 6/6
Kitűnt: Dr. Zsoldosné, Sári és Mocsári.


NBI/B ifjúsági mérkőzés

Tápiószele SE - KNKSE 27-32 (15-17)
KNKSE: Hetényi kapus, Berta, Bálint 3, Korsós 7, Herceg R. 8/1, Herceg D. 6, Molnár 5.
Cserék: Lakatos és Szentesi kapusok, Orell 3, Dunai, Szőke, Palincsár, Sebesi,
Edző: Korsós Miklós
Kiállítás: 4 ill. 10 perc.
Hétméteres:  5/3 ill. 2/1
Kitűnt: Hetényi kapus, Molnár és Herceg D.

Korsós Miklós: „Elfogadható eredmény csak a győzelem volt. Sok hibával kapkodva játszottunk. Védekezésünk fellazult, támadásban a megszokott lendület hiányzott.

KNKSE, Kecskeméti NKSE, Euro-Novex Tápiószele SE, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, kecskeméti kézi, női kézi, http://www.knkse.blogspot.com/ kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...