2011. március 14., hétfő

Óriási hajrában nyert a KNKSE

A kecskeméti lányok az NBI/B vasárnapi bajnoki mérkőzésén ismét remekeltek. Az Eszterházy KFSC-GMR otthonából hozták el a két pontot. Habár az elején úgy tűnt sima egri győzelem várható, de a második félidőben mindenki számára kiderült: A KNKSE óriási hátrányból is fel tud állni.

A mérkőzés elején úgy tűnt, nem lesz oka Kecskemétnek az aggodalomra, de az egriek erre hamar rácáfoltak. Óriási tempót diktálva vették át a játék irányítását. Mi pedig elvesztettük a ritmust, fontos ziccereket hagytunk ki, ami az eredményen is meglátszott. Az első félidő derekán az állás 9-2 volt a hazaiak javára. A kezdeti sikertelenség kapkodásba csapott át, sok labdát szórtunk el, a védekezésünkön pedig könnyen törtek át az egri játékosok. Szerencsére Dr. Zsoldosné megint biztos hálóőrnek mutatkozott. Munkája a kapuban nagy segítségére volt a csapatnak. Az első félidő utolsó perceiben némileg sikerült is szépíteni, az állás ekkor 16-10 volt. Ezt az eredményt még tetézte, hogy a bírói döntések alapján csapatunknak hármas emberhátránnyal kellett az öltözőbe vonulni.

A második félidőben viszont megváltozott minden. Korsós Miklós gárdáját mintha kicserélték volna. A pályára egy jóval összeszedettebb, támadásban és védekezésben egyaránt jobb teljesítményt mutató kecskeméti csapat lépett. Herceg Réka emberhátrányban is eredményes tudott lenni, ami nagy hatással volt csapattársaira. Sorra érkeztek a kecskeméti gólok. A 10. percben Réka ellen követtek el szabálytalanságot, le kellett kísérni a pályáról, de később folytathatta a játékot. Az ő és Rózsa Veronika találatai nagyban hozzásegítették a csapatot ahhoz, hogy a különbséget egy pontra tornázzák fel. Végül a dunaújvárosi kettőssel nálunk játszó Felső Anna egyenlített. Az állás 20-20.
Innentől kezdve a KNKSE jóval magabiztosabban játszott, a kapus teljesítménye továbbra is figyelemre méltó volt. Ennek és a védekezésnek köszönhetően 18 perc alatt csupán öt gólt tudtak szerezni az egriek. A végjátékban Korsós Dorina tűnt ki, aki egymás után négyszer is a kapuba talált. A mérkőzést – és a két pontot – végül három góllal hoztuk.

Korsós Miklós: - Huszonnégy perc alatt csak négy gólt lőttünk, ez rémálom volt. A félidővégére hat perc alatt kettőre is felzárkózhattunk volna, de továbbra is ziccereket hibáztunk. Második félidőben hármas emberhátrányban kezdtük a védekezést, de hittek a lányok a győzelemben. Olyan iramot diktáltunk, amit az egriek nem bírtak, s felmorzsoltuk őket. 12-4 es ellenfélvezetés után is talpra álltunk, ez már jelent valamit.
Dr. Zsoldosnénak és Rózsának külön, a csapatnak a második félidei teljesítményéhez gratulálok.

A KNKSE-nek ezzel a győzelemmel 17 pontja van, csakúgy, mint másik két csapatnak, azonban a gólarányok miatt a tabella 8. helyére ugrott fel!

Az egriek edzője csalódottságának adott hangot.

Hegedűs Tibor: - Az első félidő kimondottan jól sikerült. A szünetben óva intettem a lányokat a túlzott elbizakodottságtól, éreztettem velük, hogy ez a meccs még nincs meg. Hasonló hozzáállást kértem mint az első félidőben, mert ha a vendégek esélyt látnak a felzárkózásra, és hagyjuk őket belelkesedni, azt azon nyomban kihasználják. Aztán sajnos, mégis így történt. Nagyon csalódott vagyok, sok minden kavarog a fejemben. Az edző ilyenkor szokott lemondani, ugyanis jelenleg nem tudom, miként lehetne ebből a helyzetből továbblépni.
(www.heol.hu)

NBI/B felnőtt mérkőzés, 18. forduló
Eszterházy KFSC-GMR - Kecskeméti NKSE 25-28 (16-10)

Összeállítás: Dr. Zsoldosné (kapus), Rózsa (9), Korsós (5), Márki (4/2), Herceg (3), Mocsári (2), Horváth
Cserék: Fekete kapus, Sári (3), Felső (2), Gombos, Balázs, Sánta, Bús,
Hétméteres 3/3, illetve 4/2
Kiállítás: 10 perc + kizárás, 16perc

A következő forduló március 20.-án lesz, a kecskemétiek a Gyulai SE otthonába látogatnak.


NBI/B ifjúsági mérkőzés, 18. forduló

Korsós: A vereség ellenére tisztelem a lányok helytállását.

Az ifjúsági csapat mérkőzésének elején már borítékolni lehetett a nagyarányú vereséget. A túlerő a két csapat korkülönbségében nyilvánult meg, ugyanis a tabella első helyén álló Eger ifi korú csapata ellen a Kecskemétnél serdülőkorú játékosok léptek pályára. Sokan egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak Egerbe utazni, Dorka és Réka pedig már a felnőtt mérkőzésre koncentrált.

Korsós Miklós: - Szépen tartottuk magunkat, de a végjáték felé az egriek testi erőfölényével nem tudtunk mit kezdeni. A vereség ellenére tisztelem a lányok helytállását. Herceg Dalma 12 gólja dicséretet érdemel.

Eszterházy KFSC-GMR - Kecskeméti NKSE 38-22 (20-7)

Bayer Bence
(KNKSE riportere)


KNKSE, Kecskeméti NKSE, Eszterházy KFSC-GMR, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, http://www.knkse.blogspot.com/ kecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...