2011. március 6., vasárnap

Kecskeméti gólzápor

A Kecskeméti NKSE magabiztosan verte az Orosházi Stílus SzK-t. Már az első tíz percben kiderült: az őszi fordulóért méretes zakót kaphat ajándékba a vendégcsapat.

Mindent elsöprő lendülettel kezdtek hozzá a kecskeméti lányok a mérkőzéshez, esélyt sem adva a másik csapatnak. Az első perctől kezdve mind támadásban, mind védekezésben óriási tempót diktáltunk, amit az orosháziak képtelenek voltak felvenni. Így a 10. percben máris kilencgólos előnyünk volt, ami a félidő derekára már tízre nőtt. Védelmünk remekelt, a játékidő alatt számos passzív játékot értünk el, amiket aztán rendre gólra kamatoztattunk. Rózsa Veronika szemfülességének közönhetően sokszor szerzett labdát, amiből kontratámadás születhetett. Az első félidőben Korsós Dorina zörgette meg legtöbbször a vendégek hálóját, köztük három hétméteressel. Harminc perc után óriási, tizennégy gólos különbséggel mentek szünetre a csapatok.
A második félidő kezdetekor Korsós lesérült, felrepedt a szája, aminek következtében nem folytathatta a játékot. A megmozdulás piros lapot érdemelt volna! Szerencsére ez nem hatott ki a csapat későbbi teljesítményére, szórtuk a gólokat áttörve a vendégek 5-1-es védekezésén. A 37. percben az állás már 26-9 volt. Az orosháziak csupán a mérkőzés legvégén tudtak némileg szépíteni, de így is 16 gólos különbséggel nyertünk. A mérkőzésen Márki Éva lőtte a legtöbb gólt, összesen tizenhármat.

Korsós Miklós: „Támadó jellegű védekezésünkkel zavart okoztunk az ellenfél soraiban. Védekezésünk és Dr. Zsoldosné ellen nem találtak ellenszert. Látványos és pontos befejezéseink biztatóak. 13 gólos hátrányban értelmetlen durvaságot követett el a vendégcsapat, amit olcsó két perces kiállítással megúsztak. Fontos és nehéz mérkőzések előtt állunk és ezt a formát tartósítani kell.”





Kecskeméti NKSE – Orosházi Sílus SzK 37-21 (20-7)

KNKSE: Dr. Zsoldosné kapus, Rózsa 8, Korsós 7/3, Márki 13/2, Herceg R. 2, Mocsári 1, Horváth 3.
Cserék: Fekete és Hetényi kapusok, Bús, Sánta, Balázs, Gombos 1, Felső 2.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/4
Kiállítás: 4 perc, ill. 8 perc

Kitűnt: Dr. Zsoldosné, Márki, Rózsa és Korsós.

A következő fordulóban a 11. helyen álló Eszterházy KFSC-GMR csapatával mérkőznek meg a lányok. Lendületüket megtartva, és bízva, hogy Korsós sérülése ellenére játszhat majd, győzelmet remélünk.
____________________________________

NBI/B női ifjúsági mérkőzés

Fiataljainkat is fűtötte a visszavágási vágy, de Korsós kiesése nehéz feladat elé állította a csapatot. A vendégek elhúztak az elején, de szépen felzárkózott a hírös városi gárda. Második félidő közepén kétgólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A vastagabb cseresorral rendelkező orosháziak azonban frissíteni tudtak és megérdemelten nyertek.

Korsós Miklós: „Megdicsértem a lányokat, hogy nagyon derekasan és okosan játszottak. A hosszabb cseresor döntötte el a mérkőzést. Herceg R., Herceg D, Bálint és Dunai remek teljesítményt nyújtottak.”

Kecskeméti NKSE – Orosházi Sílus SzK 28-31 (13-17)

KNKSE: Hetényi kapus, Dunai 4, Herceg R. 12/2, Sebesi, Bálint 4/1, Herceg D 8/2, Palincsár.
Cserék: Szentesi és Nádházi kapusok, Molnár , Vizi,  Kovács.

Bayer Bence
(KNKSE riportere - Bányai Júlia Gimnázium)


KNKSE, Kecskeméti NKSE, Orosházi Sílus SzK, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, http://www.knkse.blogspot.com/ kecskemeti.nkse@gmail.com

3 megjegyzés:

  1. Szép volt LÁNYOK csak így tovább!!
    ( ki ez a Bayer Bence ? Jó az írása!! )
    Anonim !

    VálaszTörlés
  2. A lányok tényleg jók voltak! Kint voltam szurkoltam. Csak így tovább! ( Bayer Bence egy repülős tiszt és és egy iskola ígazgatonö fia de vannak ujságíró és médiás rokonai ( Bayer Zsolt és egy tévés Ilona is) örökölte vénájukat! C Heni

    VálaszTörlés
  3. De ki az a C Heni?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...