2010. november 2., kedd

Három mérkőzés, négy pont

Vasárnappal bezáróan újra három mérkőzésen vannak túl a kecskeméti női kézilabdások. A felnőttek az éllovas otthonában akár pontot is rabolhattak volna, az ifi csapat mindkét pontot haza hozta. A serdülők is két ponttal lettek gazdagabbak.

NBI/B felnőtt mérkőzés

Csömör KSK – Kecskeméti NKSE 29-28 (18-14)

200 néző
Vezette: KÓRODI, MAJOR
7m-es büntetők: 5/4 ill. 1/1
Összeállítás: Zsoldosné(k), Rózsa(6), Korsós(8), Márki(6/1), Tanú, Mocsári(4), Horváth(2)
Csere.: Fekete(k) Herceg(2), Balázs, Csatlós, Gombos, Orell

Hatalmas lendülettel kezdtek a nagytermetű csömöri lányok és az agresszív nyitott védekezésüknek köszönhetően 10 perc elteltével, 4 góllal vezettek. Ezt követően a kecskemétiek is magasabb fordulatra váltottak és 15 perc után 8:8-ra felzárkóztak. Ezután azonban feltűnően sok technikai hibát vétettek a vendégek, így a félidőre már 18:14-es hazai vezetést mutatott a tábla. A 2. félidő eleje még a csömörieké volt, állandósult a 4-5 gólos előnyük. Márkiék azonban nem adták fel, remekül védekeztek, elől pedig Korsós és Rózsa egyre többször utat talált a továbbra is nyitottan védekező védők között. Az addig magabiztos csömöriek elbizonytalanodtak és 5 perccel a lefújás előtt már a Kecskemét vette át a vezetést. Három perccel a vége előtt egyenlő állásnál sorozatos játékvezetői ítéletek borzolták fel a kecskeméti kispad idegeit, majd az utolsó percben egy 7 m-es góllal szerezte meg a győzelmet a hazai csapat.

Kalmár Jenő a következőképp értékelte a mérkőzést: „Gyengén kezdtünk, kellett egy negyedóra mire ráhangolódtunk a csömöriek 4:2-es védekezésére. Ráadásul az első félidőben rengeteg volt a technikai hibánk, ezért ekkor csak futottunk az eredmény után. A félidő közepén védekezést váltottunk, ekkor már közelebb tudtunk kerülni. A 2. félidő 10. perce körül átszerveztem a belső négyes felállását, gólerősebbek lettünk és a védekezésünk is nagyszerűen összeállt. Nyolc perccel a lefújás előtt sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ekkor már mi vezettünk egy góllal és az emberelőnyünket elkapkodtuk, így nemhogy növeltük volna előnyünket, hanem a hazaiak egyenlítettek. Az utolsó percekben úgy éreztem, hogy többször is a mi rovásunkra tévedtek a játékvezetők és a harmadik alkalommal szenvedtünk 1 gólos vereséget. Az óriási küzdeni tudásért a lányok a vereség ellenére is dicséretet érdemelnek.”

NBI/B IFI mérkőzés

Csömöri KSK - Kecskeméti NKSE 28-30 /15-15/

KNKSE: Szentesi kapus, Csatlós 5, Korsós 14/5, Orell 3, Molnár, Herceg R. 7, Dunai 1.
Cseré: Nádházi, Lakatos, Palincsár, Sebesi, Kovács, Berta, Herceg D.
Edző: Korsós Miklós

Jól kezdtek a kecskeméti lányok és úgy tűnt, hogy nyugodt mérkőzésre van kilátás. A szélről kihagyott ziccerek, pontatlan, elkapkodott átlövések önbizalmat öntöttek a hazai csapatba mellyel át is vették a vezetést. Három góllal sikerült elhúzni a csömörieknek. A félidő végét jelző sípszóra azonban sikerült kiegyenlíteni a vendégeknek.
Második játékrész nagyon izgalmasan alakult, hol a kecskeméti hol a csömöri lányok vezettek három góllal, de nagyobb előnyt egyik fél sem tudott kiharcolni. Az utolsó négy percnek döntetlen állással vágtak bele a csapatok. A hírös városiak gólt szereztek szélről és bomba átlövésből is betaláltak így két gólos előnyhöz jutottak. Ekkor a kecskemétiek számára az idő megállt. Az eredményjelző teljesen mást mutatott. Vita alakult ki az eredmény és a hátra lévő idő miatt. Egygólos előnyt és még három percet írt ki a tábla. Hosszabb vita után sikerült tisztázni a helyzetet és előnyét megtartotta a Kecskemét.

Kitűnt: Szentesi, Csatlós, Korsós és Herceg R.

„Sok meglepetést okoztak a lányok. Szép látványos gólokat szereztek, de olyan alapvető hibákat is vétettek, ami már ovisoknak sem megengedett. Nagy csatában nyertünk és ez remélem mindenkinek újabb lendületet ad”- elemezte röviden a lányok munkáját Korsós Miklós

Országos Serdülő Bajnokság

Békéscsabai NKSE- Kecskeméti NKSE  26-37 (16-17)

KNKSE: Nádházi kapus, Dunai 5, Korsós 15/3, Sebesi 3, Molnár 3, Bálint 9/1, Kovács 1.
Cserék: Szentesi és Lakatos kapusok, Berta 1, Vizi, Herceg, Szőke, Palincsár,
Edző: Korsós Miklós

Nagy lendülettel kezdtek a csabai lányok és kilenc percen át uralták a pályát. A sportiskolásaink azonban időben ébredtek és átvették a vezetést. Félidőben a nagy támogatást kapó hazaiak mégis egy gólos hátránnyal fordulhattak.
Második félidőben a KESIS lányok ellenállhatatlanul szerezték góljaikat és magabiztosan nyerték a mérkőzést.

Korsós Miklós: Az első félidei védekezésünk nem akart összeállni, alapvető hibákat véttettünk. Változtatni a sok sérülés miatt nem tudtunk. Alapos fejmosás jó hatással volt a csapatra, mert összeszedték magukat.  Korsós, Bálint és Dunai vezérletével megérdemelten nyertünk.
NKSE, Kecskeméti NKSE, Csömör KSK, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, www.knkse.blogspot.comkecskemeti.nkse@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...