2010. október 11., hétfő

Az utolsó másodperc döntött

Sérülés miatt kissé átalakult kezdő csapattal is jól indult a mérkőzés mivel Márki és Herceg felváltva termelték a gólokat, válasz pedig csak szórványosan érkezett. A magabiztos vezetés a 25. percig tartott, majd érthetetlen okból tiszta ziccereket és 7m-est hibáztak a vendégek.
Így aztán a szünetre már 14:12-es orosházi előnnyel vonultak a csapatok. A 2. félidő hasonlóan folytatódott, Márkiék számolatlanul hagyták ki ziccereiket, hol a kapufát, hol a kapust találták el. Emiatt aztán állandósult a hazaiak 2-3 gólos előnye.  8 perc volt hátra, amikor 23:19-es orosházi vezetésnél nagy hajrát nyitott a Kecskemét és 2 perccel a lefújás előtt 23:23-ra egyenlítettek. Érdekesség, hogy ezután a hazaiak mintegy másfél percig támadhattak, és 20 mp-el a lefújás előtt gólt értek el. Hat másodperccel a vége előtt Kalmáredző időt kért. Ezt követően nagy izgalmak közepette egy pazar összjátéknak köszönhetően Pécsi bejátszásából az utolsó másodpercben Mocsári lőtte be az egyenlítő gólt.

Szembetűnő volt, hogy az Orosháza helyenként nagyon durva játéka miatt többször állt a mérkőzés. A Kecskemét kulcsjátékosait (Márki, Rózsa, Herceg) a hazaiak nemcsak védekezésben, hanem támadásban is drasztikusan iktatták ki a játékból. A játékvezetők két, sokak szerint jogosan megítélhető piros lap kiosztásánál is másként döntöttek (ütközés, kapuskirohanás). Ezektől függetlenül a mérkőzésen nem az Orosháza hozta magát helyzetbe, hanem a Kecskemét majdnem saját magát verte meg.

Kalmár Jenő a következőképp értékelte a mérkőzést: „Jól kezdtük a meccset és több mint 20 percig mi irányítottuk a mérkőzést. Ezután néhány hibát követően támadásban elbizonytalanodtunk. A 2. félidőben óriási hibaszázalékkal támadtunk és összességében 17 tiszta gólhelyzetet hibáztunk el, így sajnos magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Az viszont mindenképpen dicsérendő, hogy nagy akarással vert helyzetből is fel tudtunk állni és pontot mentettünk.”

Orosházi Stílus SzK - Kecskeméti NKSE 24-24 (14-12)
Orosháza 150 néző vezette : Bakos, Mihály
7m büntetők: 5/5 ill. 3/1  kiállítások: 6 ill.4 perc
Összeállítás: Zsoldosné(k), Rózsa(1), Herceg(3), Márki(10/1), Tanú(1), Mocsári(2), Hováth(1)
Cerejátékosok: Fekete(k), Pécsi(3), Balázs(3), Orell, Csatlós, Gombos,
KNKSE, Kecskeméti NKSE, Orosházi Stílus SzK, női kézilabda, NBI/B kézilabda bajnokság, sport, versenysport, kecskeméti női kézilabda, www.knkse.blogspot.comkecskemeti.nkse@gmail.com 

4 megjegyzés:

  1. Állítólag az Orosháza kapusának nem ez volt az első kirohanása. Az új szabály pedig kifejezetten tiltja a kapusok kijövetelével történt ütközéseket.
    Ha ez így volt Orosházán, akkor a játékvezető nagyot hibázott.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes lenne megnézni a kötelezően felvett videót!

    VálaszTörlés
  3. Orosháziként megjegyezném a végjátékban két totál ziccert nem adtak meg 7-nek a játékvezetők szívük legyen rajta.Persze ez nagy mértékben hozzájárult az x hez.

    VálaszTörlés
  4. www-nek: Tegyük félre a bírók hülyeségeit. Jó sportcsarnokotok van!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...